Zwolle

In de prachtige Hanzestad Zwolle zijn overal sporen uit het rijke Hanzeverleden terug te vinden. De historische gevels, de Sassenpoort, prachtige koopmanswoningen en de stadsgracht zijn kenmerken van de historische overblijfselen uit de gouden tijden van deze stad. Zwolle was dan ook eeuwenlang het centrum van kunst en cultuur.

Museum de Fundatie

Jullie starten de route op het Rode Torenplein en via een afwisselende route komen jullie langs tal van monumentale gebouwen, kerken en interessante musea zoals Museum de Fundatie met prachtige werken van Mondriaan, Toorop, Turner, Appel en Lucebert.

Herman Brood

Ook een bezoek aan het Herman Brood Experience mag uiteraard niet ontbreken in de tocht. Hier krijg je een inkijkje in het legendarische leven van de in 2001 overleden zanger en schilder. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om gezellig ergens wat te drinken of een hapje te eten. De zoektocht eindigt bij Waanders in de Broeren, een prachtig gebouw waar boekliefhebbers zich uren kunnen vermaken. Hier is ook een gezellige brasserie waar je lekker wat kunt eten en/of drinken.

Tijdsduur:

circa 2 uur (excl. vragen & opdrachten)

Startpunt:

Rode Torenplein

Eindpunt:

Waanders in de Broeren

Aandachtspunten:

Uiteraard kunnen jullie de tocht onderbreken met een lekker drankje of hapje. Ook een bezoek aan een museum, kerk of andere bezienswaardigheid is uiteraard mogelijk.

In de handleiding staat nog veel meer informatie en tips wat er allemaal te doen is in Zwolle.

Evenementen:

Bierpop 10 november

Het Wereldberoemde Verhalen Festival 21 t/m 23 december

Nederlands IJsbeelden Festival 15 december t/m 3 maart

Sprookjesfestival 27 t/m 30 december 

Bevrijdingsfestival 5 mei

Stadsfestival zomer

Zwolle Unlimited 1 t/m 3 juni

Prijs:

Een digitaal pakket kost slechts Euro 12,95 (incl. BTW) en kun je via het bestelformulier  bestellen.

N.B. Deze pakketten zijn standaard. Voor een op-maat-gemaakt pakket voor groepen verwijzen wij u naar onze website: www.city-xplore.nl