Gent

Jullie starten de fotozoektocht op de Vrijdagmarkt, een van de oudste pleinen van Gent. Het plein speelde een grote rol in de geschiedenis van Gent. Op het plein staat het standbeeld van Jacob van Artevelde en er liggen tal van mooie, oude gebouwen. Via de Dulle Griet komen jullie in de Baudelotstraat. Vanaf hier lopen jullie richting Sint Jacobskerk. In deze buurt zijn op veel huizen moraliserende spreuken aangebracht. Vervolgens lopen jullie naar de Belfortstraat, hier liggen  aan weerszijden prachtige panden. Ook het stadhuis is hier te aanschouwen. Via het Sint Jorishof lopen jullie via de Biezekapelstraat richting het Sint Baafsplein met de indrukwekkende Sint Baafskathedraal en het Belfort.

Bron der geknielde Jongelingen

Onderweg naar de Korenmarkt komen jullie voorbij de fontein ‘De Bron der geknielde Jongelingen’. Dit is een van de mooiste fonteintjes van de stad. Omdat men in Gent niet wilde onderdoen voor steden zoals Brussel, waar je over beelden mag wrijven om verliefd te worden of om zwanger te raken, mag je ook hier wrijven. Streel de voetjes van de jongelingen als je eeuwig jong wil blijven…

Graslei

Uiteraard mag de Sint Michielsbrug in deze fotozoektocht ook niet ontbreken. Op deze brug hebben jullie een mooi uitzicht op de Graslei en Korenlei. Langs het water lopen jullie langs prachtige, oude panden richting Grasbrug. Deze steken jullie over richting Jan Breijdelstraat. Hier bevindt zich tevens het Designmuseum.

Patershol

Via leuke straatjes en steegjes komen jullie terecht in het fameuze Patershol, met zijn middeleeuwse stratenpatroon. Vroeger was dit een ongure buurt, maar tegenwoordig is het hier goed toeven. In augustus vinden hier ook de Patersholfeesten plaats.

Huis van Alein Museum

In de Kraanlei bevindt zich het Huis van Alein museum. Het legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden.

Gravensteen

Ook komen jullie voorbij het Gravensteen, dit is de enige Middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers.

Een heel mooi en gezellig pleintje is het Sint Veerleplein, hier heb je een mooi uitzicht op het Gravensteen.

Via de brug lopen jullie over de Leie. Hier kunnen jullie desgewenst een boottochtje inlassen voor een mooie tocht over het water.

Uiteindelijk komen jullie uit op een ander gezellig plein, de Groentemarkt. Hier eindigt de fotozoektocht door Gent. 

Tijdsduur:

circa 2 uur (excl. vragen & opdrachten)

Startpunt:

Vrijdagmarkt

Eindpunt:

Groentemarkt

Aandachtspunten:

Uiteraard kunnen jullie de tocht onderbreken met een lekker drankje of hapje. Ook een bezoek aan een museum, kerk of andere bezienswaardigheid is uiteraard mogelijk.

In de handleiding staat nog veel meer informatie en tips wat er allemaal te doen is in Gent.

Evenementen:

Copacobana Festival
Gent Jazz Festival
Gentse Feesten
Patersholfeesten
Jazz in ’t Park
OdeGand
Gents Festival van Vlaanderen
Film Fest Gent
Open Monumentendag
Lotto Zesdaagse van Vlaanderen Gent

Prijs:

Een digitaal pakket kost slechts Euro 12,95 (incl. BTW). Klik hier om een fotozoektocht door Gent te bestellen.

N.B. Deze pakketten zijn standaard. Voor een op-maat-gemaakt pakket voor groepen verwijzen wij u naar onze website: www.city-xplore.nl