Dickens Festijn 15 en 16 december

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen op zaterdag 15 en zondag 16 december ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang.

De kerstmarkt in de Grote of Lebuinuskerk vindt plaats van 13 t/m 15 december. Op de Brink is op 15 december de wekelijkse warenmarkt en op 16 december is er een markt in kerstsfeer. Op 16 december is het tevens Kerstkoopzondag in de binnenstad. Daarnaast vinden er op zondag 16 december onder de titel ‘Deventer Kerststad’ gratis toegankelijke concerten plaats in kerken in het centrum met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving.

Naar de website.

Tip) Het Dickens festijn is pas in december, maar wist je dat het Dickens Kabinet iedere zaterdag geopend is?

Bezoek het Charles Dickens Kabinet in de Walstraat en maak kennis met het leven en werk van Charles Dickens in een permanente expositie aan de hand van de collectie van Emmy Strik.

Bovendien kun je het gehele jaar door een speciale rondleiding boeken!

MEER INFO

Combineer een fotozoektocht door Deventer met het Dickens festijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *